ALBLASSERDAM – 186 mensen die in Alblasserdam actief zijn als vrijwilliger, hebben vrijdagavond 15 maart 2019 genoten van een diner in een cultureel centrum Landvast. De vrijwilligers werden bediend door de burgemeester, de wethouders en (jeugd) gemeenteraadsleden uit Alblasserdam. Aan het einde van de avond werden de prijzen uitgereikt voor de Vrijwilligers van het Jaar, de Vrijwilliger van de Toekomst en de Projectprijs.

Vrijwilliger van de Toekomst
De 17-jarige Tatum Prins werd benoemd tot Vrijwilligster van de Toekomst. De prijs werd uitgereikt door wethouder Arjan Kraijo. De wethouder vertelde: “Tatum is zeventien jaar en zit in het tweede jaar van de opleiding Pedagogisch Medewerker op het Da Vinci-college. Ze werkt graag met kinderen en dat blijkt wel uit al het vrijwilligers dat ze doet. Ze is als vrijwilligster begonnen op haar dertiende jaar bij Jeugdland. Tatum is al drie jaar verantwoordelijk voor het koekjesbakken tijdens Jeugdland. Ook helpt ze altijd bij de opbouw en het opruimen bij Jeugdland. Komend jaar krijgt zij met twee andere dames de verantwoordelijkheid voor de grote zaal en de bevoorrading van alle veertien knutseltafels in de grote zaal. Daarnaast is Tatum vrijwilligster bij de Speeltuinvereniging. Ook in de Drentse Buurt helpt zij bij activiteiten zoals Halloween en tentenkamp. En ook bij A-Kidz helpt ze. Ontzettend bedankt voor al je bijdragen.”

Vrijwilligers van het jaar
Wethouder Peter Verheij reikte vervolgens de prijs uit voor Vrijwilliger van het Jaar. De wethouder begon met: “Deze keer is de prijs voor vrijwilligers van het jaar. De prijs is voor een echtpaar dat samen al meer dan tachtig jaar vrijwilligerswerk doet. Ik ga een paar dingen opnoemen en misschien dat ze zichzelf wel herkennen. Het zijn mensen die heel erg betrokken zijn bij toernooien en kampioenschappen. Eén van hen doet ook iets met de kascontrole bij een andere vereniging. Ze doen veel hand-en-spandiensten bij een club en één van hen is tachtig jaar. Het zijn Diny en Gerard Wasser. Ze zijn zeer actief bij de badmintonclub in Alblasserdam en ook bij gymnastiekvereniging KDO. Allebei van harte gefeliciteerd en ik hoop dat u nog vele jaren zo vitaal actief kan zijn voor onze verenigingen in Alblasserdam.”

Projectprijs
Tot slot was er dit jaar de ‘projectprijs’. Vooraf konden mensen zich opgeven voor deelname. Zestien mensen gaven zich op en gingen bij de Stichting Welzijn Alblasserdam langs om hun idee te presenteren. De projectprijs is bedoeld voor een maatschappelijk toekomstig project in Alblasserdam. Drie deelnemers gingen door en mochten vrijdag hun plan presenteren. Vervolgens mochten het publiek en een jury bepalen wie eerste, tweede en derde zou worden. Als eerste kreeg Margriet Stellaard van de Alblasserdamse Kledingbank het woord. Daarna was het woord aan Sylvia Versluis van Gospelkoor His Voice en tot slot mocht Dick de Groot van de Stichting Groene Long zijn speech houden. De Groot pleitte voor meer insecten en bloemen in Alblasserdam. Nadat alle stemmen waren geteld, reikte de burgemeester de prijzen uit de. De eerste prijs (750 euro) was voor De Groene Long. De tweede prijs (250 euro) ging naar de Kledingbank en de derde prijs (150 euro) was voor His Voice.

Workshops
De hele week waren er diverse workshops en activiteiten voor vrijwilligers te doen in Alblasserdam. Zo kon men een chocolade paashaas maken, porselein stippen, een film bezoeken en meedoen aan een pubquiz. De organisatie van het vrijwilligersevenement was in handen van Stichting Welzijn Alblasserdam.

Raadslid Stavros Barzas (VVD) schept op. Rechts van hem staat burgemeester Jaap Paans.

Margriet Stellaard van de Alblasserdamse Kledingbank.

Sylvia Versluis van Gospelkoor His Voice.

Dick de Groot van de Stichting Groene Long.

De vijf juryleden.

De 17-jarige Tatum Prins werd benoemd tot Vrijwilligster van de Toekomst.

Diny en Gerard Wasser werden vrijwilligers van het jaar.

Raadslid Jaco Sterrenburg deelt toetjes uit.

De cheques voor de projectprijs worden ingelijst.

De derde prijs ging naar His Voice.

De tweede prijs was voor de kledingbank.

De eerste prijs ging naar de Stichting De Groene Long.

Drie vrolijke jeugdgemeenteraadsleden.