ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT – Een 28-jarige zwangere vrouw uit Dordrecht is maandagmiddag 24 juni 2019 met haar auto in botsing gekomen met een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde op de A15 tussen Papendrecht en Alblasserdam. De vrouw kwam vanaf de N3 en draaide bij Papendrecht de A15 naar Alblasserdam op. Tijdens het wisselen van rijstrook, raakte de zijkant van haar auto de voorkant van de vrachtwagen.

De Dordtse twintiger tolde na de botsing om de vrachtwagen heen en kwam tegen het verkeer in tot stilstand. Andere weggebruikers konden haar ontwijken of wisten op tijd te remmen.

Zwanger
De politie en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. De vrouw bleek lichtgewond te zijn geraakt. Omdat de vrouw 28 weken zwanger is, is zij ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Daar moet blijken of haar ongeboren kind ongedeerd is gebleven. De Poolse vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Alblasserdam
Om de file op de snelweg zo kort mogelijk te houden, werd de afhandeling van de botsing gedaan langs de Edisonweg in Alblasserdam. Een bergingsbedrijf nam de kapotte auto mee. De vrachtwagen raakte wel beschadigd, maar was nog wel rijdbaar.