ALBLASSERDAM – De eerste editie van het Lammetjeswielfestival in Alblasserdam zit erop. Afgelopen weekend werd het muziekfeest gehouden op het Merconterrein aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam. Op de eerste avond kwamen 3000 bezoekers op het festival af en op de tweede avond ongeveer 2500 mensen. Alblasserdammer Dennis Dekker, die het evenement met zijn bedrijf DDPR op touw zette, kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. “Ik geef al twintig jaar feesten en dit festival stond altijd al op mijn bucketlist. Er is een droom uitgekomen,” aldus Dekker die spreek van een ‘groot succes’.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat het feest in recreatiegebied het Lammetjeswiel plaats zou vinden. Dat ging uiteindelijk niet door. Via sociale media kreeg onder meer de gemeente Alblasserdam daar de schuld van, maar dat is volgens organisator Dennis zeker niet het geval: “We hebben juist ontzettend veel steun van de gemeente Alblasserdam gehad. Het lag absoluut niet aan de gemeente. De burgemeester is zelfs nog wezen kijken. Het had echt alleen te maken met het broedseizoen. Het Merconterrein was een perfecte alternatieve locatie voor ons.”

In het afgelopen jaar is er keihard gewerkt aan de voorbereidingen voor het festival. “Ik ben er elke dag fulltime mee bezig geweest. Vooral het weer was spannend. Met de opbouw hebben we slecht weer gehad. Op maandag hebben we besloten om toch een tent neer te zetten. Dinsdag stond de tent er al. De lokale ondernemers hebben ons goed geholpen.” Met het weer viel het uiteindelijk erg mee. Er was zelfs zon.

Vrijdagavond was de ‘rockavond’. “Dit kwam dichtbij de beleving van Alblaspop. We hadden tributebands uit Italië en Engeland die overgevlogen werden naar Alblasserdam. Verder hadden we Coldplay, Muse, Queen. Ze hebben er echt een megashow van gemaakt. Vrijdag hadden een uitverkocht huis. Alle 3000 kaarten waren verkocht. Zaterdag hadden we vier podia. Op het hoofdpodium was ‘I love 90’s’. Dit is het concept waar Dekker al jaren een uitverkocht feest mee neerzet in onder andere Landvast. Er waren zaterdag ongeveer 2500 mensen. Behalve muziek was er ook vermaak met bijvoorbeeld een schiettent en een rodeo.”

Volgend jaar weer?
Eén van de vragen die de afgelopen dagen het meest gesteld is aan de organisatie is: volgend jaar weer? Daar kan Dennis nog geen antwoord op geven. “Tot woensdag ben ik aan het afbouwen. Daarna ga ik de financiële dingen eens onder elkaar zetten. Ik weet wat er binnen is gekomen, maar ik moet ook nog goed bereken wat eruit is gegaan. Daar hangt de keuze grotendeels vanaf of we dit volgend jaar weer gaan organiseren. Ook de locatie is nog een vraag. De projectontwikkelaar verwacht dat volgend jaar op het terrein de woningen worden gebouwd.”

Foto’s
Foto’s van het evenement zijn later deze week te vinden op de Facebookpagina van het Lammetjeswielfestival.

Burgemeester
Burgemeester Jaap Paans laat via Twitter weten: “Waterrijk Alblasserdam #AanDeNoord vanavond decor 1e editie Lammetjeswielfestival. Professioneel tot in kleinste detail voorbereid. Veel blije Alblasserdammers genietend van Coverbands. Avond startte met Coldplay. Velen te voet of per fiets Goede sfeer op #MerconKloos #Vivalavida”

 

Burgemeester Jaap Paans en wethouder Arjan Kraijo bezochten ook het festival.