ALBLASSERDAM – De bewoners van nieuwbouwwijk Hof en Singel in Alblasserdam hebben deze week kennis gemaakt met hun nieuwe overburen van de moskee aan de Anjerstraat. Voorzitter Orhan Yilmaz vertelt: “Onder het mom van ‘samen doen’ en ‘een goede buur is beter dan een verre vriend’ heeft  islamitische stichting Yunus Emre moskee Turkse cultureel vereniging Alblasserdam de nieuwe buren van Hof en Singel uitgenodigd om samen op de koffie of thee kennismaken en van gedachten te wisselen.”

De bijeenkomst vond plaats in de het lokaal naast de moskee. Later op de avond hebben de bezoekers een bezoek gebracht aan de moskee.

Tijdens de bijeenkomst waren er allerlei hapjes voor de bezoekers. Ook was er Turkse thee en koffie.

Voorzitter Yilmaz en de nieuwe imam van de moskee stonden stil bij de trieste gebeurtenissen in Nieuw-Zeeland en Utrecht. Volgens de imam is er geen ‘Islam-terrorisme’. “Terrorisme heeft geen religie en geen nationaliteit. Iemand die zoiets doet, is een menselijke terrorist. De religies zeggen juist dat mensen van elkaar moeten houden en elkaar moeten respecteren,” zo vertaalde Yilmaz de woorden van de imam.

Verder benadrukte Yilmaz dat hij graag met de buurt in gesprek blijft. “Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.” Tot slot vroeg Yilmaz begrip voor het feit dat het tijdens de ramadan nog wel eens druk kan zijn op de late avond.

De hele toespraak van voorzitter Yilmaz is hieronder te lezen.