ALBLASSERDAM – Ben Verkijk (82) en Aagje Verkijk – Molenaars (81) uit Alblasserdam zijn woensdag 21 november 2018 zestig jaar getrouwd. En voor wie vandaag langs de Pieter de Hoochplaats reed, was dat ook nauwelijks te missen. De familie van het echtpaar had een groot spandoek opgehangen, waarop te lezen was dat het echtpaar zestig jaar samen is. Burgemeester Jaap Paans, die de familie goed kent, omdat hij met de zoon van Ben en Aagje in hetzelfde hockeyteam zat, ging op felicitatiebezoek en overhandigde een bos bloemen als cadeau.

Ben en Aagje zijn geboren Rotterdammers. 63 jaar geleden leerden de twee elkaar kennen bij een dansgelegenheid aan de Brielselaan in Rotterdam. Drie jaar na de eerste ontmoeting gaven de twee elkaar het jawoord. Inmiddels woont het echtpaar al jaren in Alblasserdam. Mevrouw: “Zijn moeder woonde in Alblasserdam en we vonden het hier wel gezellig. We zijn daarom naar Alblasserdam verhuisd. Eerst woonden we aan de Pieter de Hoochplaats, daarna in de Akkerwinde en nu dus alweer elf jaar weer aan de Pieter de Hoochplaats.”

Waterklerk
Het echtpaar heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen. Meneer was in zijn werkzame leven actief bij verschillende bedrijven. Hij begon bij het Rotterdamsch Rijnvaart Bedrijf, later werkte hij voor de United States lines en nog weer later voor James Smith. Ben vertelt: “Op m’n 44e vroegen ze of ik waterklerk wilde worden. Eigenlijk is dat een baan voor jonge jongens, maar ik heb het toch gedaan. Op mijn 59e kreeg ik ontslag met een handdruk en vrij snel daarna kreeg ik wat aan mijn ogen, waardoor ik nog maar weinig kan zien.”

De Haan Verhuizingen
Tegenwoordig volgt meneer nog graag sport op televisie. Hij heeft onder meer interesse in voetbal, schaatsen en hockey. “Ik hou eigenlijk van alle sporten.” Vroeger was meneer onder meer als coach actief bij de hockey in Alblasserdam. Mevrouw werkte 25 jaar lang, tot aan haar VUT, bij De Haan Verhuizingen in Alblasserdam.

Feest
Het diamanten huwelijksjubileum wordt binnenkort met de hele familie gevierd bij De Beyaerd in Hulshorst (Veluwe).