ALBLASSERDAM – Jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam heeft zaterdag 17 november 2018 een nieuw megajacht te water gelaten. Het jacht werd in de vroege ochtend vanuit het droogdok de rivier de Noord op getrokken. De 109 meter lange Y718 is één van de grootste privéjachten dat ooit in Nederland is gebouwd. Aan boord van het jacht is ruimte voor 14 gasten en dertig bemanningsleden. Het vaartuig beschikt onder meer over een helikopterdek, jacuzzi’s, zwembaden, een bioscoop, onderwaterverlichting, een lift en airconditioning.

Het casco van het jacht, dat bij de IJsselwerf in Capelle aan den IJssel werd gemaakt, kwam in februari 2017 naar Alblasserdam. De afgelopen periode is er met man en macht aan het nieuwe jacht gewerkt.

Op een ‘artist impression’ was de Y718 rood met wit gekleurd. In het echt is het schip onder andere wit met blauw en grijs. De geschatte prijs van het drijvende paleis is zo’n 218 miljoen euro. Volgens Oceanco kost een jacht namelijk ongeveer twee miljoen euro per strekkende meter.

Foto’s: Peter Stam en Jan Passchier.