ALBLASSERDAM – Het nieuwe miljoenenjacht dat begin deze maand te water werd gelaten bij jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam, heeft in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 februari 2017 plaatsgemaakt voor een nieuw casco. De 110-meter lange Y714, dat het grootste privéjacht is dat ooit in Nederland is gebouwd, werd door sleepboten richting Rotterdam vervoerd. Niet veel later werd het nieuwe casco van de 109-meter lange Y718 over de rivier richting Alblasserdam gesleept.

Het nieuwe casco ging dinsdag te water bij de IJsselwerf in Capelle aan den IJssel en werd even na middernacht de nieuwe loods bij Alblasserdam in gesleept. De komende maanden zal er met man en macht aan het nieuwe jacht worden gewerkt. Het is de bedoeling dat het jacht, dat volgens de ‘artist impressions’ een rood met wit vaartuig wordt, in 2018 wordt overgedragen aan de eigenaar. De geschatte prijs van het drijvende paleis is ruim 200 miljoen euro.

De Y714 (project Jubilee) is later in de nacht weer naar Alblasserdam versleept om daar verder afgebouwd te worden. 

Tekst en foto’s: Peter Stam.