ALBLASSERDAM – De kinderen uit groep 8 van de Ds. Joannes Beukelmanschool in Alblasserdam hebben dinsdag 6 november 2018 ontbeten met burgemeester Jaap Paans en de wethouders Arjan Kraijo en Dorien Zandvliet. Zo gaven ze met elkaar het goede voorbeeld voor een gezonde start van de dag. Het burgemeestersontbijt vond plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Alblasserdam.

Het Burgemeestersontbijt vindt jaarlijks plaats in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen. “De aandacht voor een gezond ontbijt is nodig omdat nog steeds veel kinderen helemaal niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Zo’n 275 Nederlandse gemeenten houden een Burgemeestersontbijt,” meldt de gemeente in een persbericht.

De burgemeester betaalt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, die zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen. De gemeente meldt hierover: “Met het jaarthema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten het Nationaal Schoolontbijt en Kinderpostzegels zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort.”