ALBLASSERDAM – Maandagochtend 15 oktober 2018 ontstond er even commotie over de kap van een kastanjeboom bij het Raadhuisplein in Alblasserdam. Er werd door sommigen gedacht dat alle bomen rondom het plein al tegen de vlakte zouden gaan, terwijl binnenkort nog een informatieavond en raadsdiscussie plaatsvindt over de restauratie van het gemeentehuis en de opknapbeurt van het Raadhuisplein. Er volgde een telefoontje van de wethouder en ook de afdelingshoofd ‘Buitenruimte’ van de gemeente Alblasserdam kwam ter plaatse. Uiteindelijk bleek dat er slechts één boom gekapt werd, omdat deze volgens de gemeente ‘ziek en instabiel’ was. De rest blijft voorlopig nog staan.

“Uit het boomveiligheidsonderzoek dat de gemeente jaarlijks verplicht is uit te voeren kwam afgelopen zomer naar voren dat de zieke kastanje onveilig was. Daarom is besloten hem met spoed te kappen,” zo is te lezen op de website van de gemeente.

Verder meldt de gemeente Alblasserdam: “De kapvergunning voor deze boom was al verleend in het kader van de renovatieplannen voor het gemeentehuis. Omdat hij onveilig was en de gemeente verantwoordelijk is voor de veiligheid in de openbare ruimte is hij nu al gekapt.”