PAPENDRECHT – Julia (32), Esther (6) en Mordechai (4) uit de Cremerstraat in Papendrecht zijn doodgestoken door hun vader Hengk, die daarna zelfmoord pleegde. Het scenario waarbij een eventuele derde de steekwonden aan het gezin heeft toegebracht wordt uitgesloten. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag 4 oktober 2018. Het familiedrama vond plaats op zaterdag 22 september. Moeder Julia werkte bij de gemeente Alblasserdam.

Het Openbaar Ministerie meldt: “Beide ouders hadden afgesproken dat de kinderen de betreffende zaterdag bij de vader zouden verblijven. De moeder is die ochtend naar de Cremerstraat gereden. Buren hebben gezien dat moeder een kinderstoeltje uit de auto naar binnen droeg. Rond half elf heeft een getuige gegil gehoord vanuit de bewuste woning. Iets later, om 10:47 uur, kwam de melding van de brand. Toen de brand was geblust, trof de brandweer de lichamen van de ouders en hun kinderen aan in de woning.”

Onderzoeksresultaten
Uit nader onderzoek is gebleken dat de gezinsleden zijn overleden als gevolg van diverse steekverwondingen. Het OM gaat er nog steeds van uit dat de 32-jarige vader de twee kinderen en de vrouw van 32 om het leven bracht, om vervolgens zichzelf van het leven te beroven. Het scenario waarbij een eventuele derde de steekwonden aan het gezin heeft toegebracht wordt uitgesloten. Het onderzoek richt zich nu specifiek op de volgorde van de gebeurtenissen op zaterdag 22 september, om de tijdlijn compleet te krijgen.

Heeft u iets gezien of gehoord?
Het onderzoek naar de verdere toedracht van het familiedrama is in volle gang. Het Openbaar Ministerie en de politie komen nog steeds graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben dat van belang kan zijn voor het onderzoek. OM: “Ook als u in de omgeving van de Cremerstraat woont en camerabeelden heeft, horen we dat graag. Alle informatie is welkom. Bel naar de opsporingslijn: 0800-6070 en vraag dan naar TGO Team 3. Als u liever anoniem blijft kunt u bellen met 0800-7000. Mailen kan ook: tgo.rotterdam.team3@politie.nl”.

De burgemeester en de Alblasserdamse gemeenteraad stonden onlangs stil bij het overlijden van medewerkster Julia.