ALBLASSERDAM – Aan een spoedrit van de ambulance naar een melding aan de Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam kwam dinsdagavond 25 september 2018 abrupt een einde, nadat één van de banden van de ambulance kapot ging. Dit gebeurde op de Edisonweg in Alblasserdam. Met een lekke band verder rijden was geen optie met een 3,5 ton wegend voertuig en dus moest de ziekenwagen aan de kant van de weg gezet worden.

Een andere ambulance werd opgeroepen om alsnog naar de betreffende woning te gaan. Op die locatie was op dat moment ook al een rapid responder van de ambulancedienst aanwezig, waardoor medische hulp ruim op tijd aanwezig was.

De brandweer werd opgeroepen om de achterband van de 18-174 te vervangen. Rond 19.30 uur was deze klus geklaard en kon het ambulancepersoneel weer op pad. Het lijkt erop dat de band is lek geraakt door een stuk ijzer.