ALBLASSERDAM – Bertus en Corry de Groot uit Alblasserdam, beiden 83 jaar oud, zijn maandag 24 september 2018 zestig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans bracht om die reden maandag een felicitatiebezoek aan het tweetal, dat op zeven hoog aan de Pieter de Hoochplaats woont. Als cadeau kregen de Damdorpers een boek over Werelderfgoed Kinderdijk.

Bertus en Corry leerden elkaar kennen in Rotterdam. Bertus’ vader zei op een dag, een dag voordat zijn zoon weer de ‘grote vaart’ op zou gaan, dat Corry maar eens een kaartje moest sturen. Toen Bertus, die kok was op een tanker, weer thuiskwam, werd ook Corry Bezemer uitgenodigd voor het feest. Vanaf die tijd was het ‘aan’.

Bertus heeft in die jaren die volgden, behalve kok, nog diverse beroepen gehad. Zo was hij onder meer vrachtwagenchauffeur en postbode. “Ik ben echt van alles geweest. Als het maar geld opleverde,” aldus Bertus, die thuis nog altijd de maaltijden verzorgt.

Het echtpaar gaat regelmatig op vakantie. Onder meer naar Spanje, om daar in de winter van de zon te genieten. Verder zijn ze vaak naar Italië geweest. Vanuit beide landen namen zij porseleinen beeldjes mee, die nu in de woonkamer opgesteld staan.

Het diamanten huwelijk is afgelopen zaterdag gevierd met de familie. Het echtpaar, dat nu zo’n acht jaar in Alblasserdam woont, heeft drie dochters en drie kleinkinderen.