ADVERTORIAL – De laatste tijd zie je steeds berichten voorbij komen van lichte ongevallen. Mensen letten even niet op bij een kruispunt en… boem, bumper kapot, koplamp gebroken en de motorkap in de kreukels. Of tijdens het inparkeren rijden ze achteruit heel soepel de stoep op, maar zien daarbij een paaltje over het hoofd… boem, bumper kapot, en wat nog meer… Dit zijn onschuldige ongelukjes, we hebben het hier dan ook niet over meerdere keren over de kop gaan met papa’s Volvo, maar vergis je niet: dit zijn dure grappen.

Voorbumpers zijn tweedehands niet te krijgen, want die gaan altijd als eerste kapot, dus er moet een nieuwe op. Een paar nieuwe koplampen monteren en de motorkap uitdeuken? Dat gaat niet lukken voor minder dan duizend euro. Achterbumpers zijn tweedehands iets makkelijker te krijgen, maar het probleem is vaak dat de plaat onder de kofferbak helemaal verbuigt bij botsingen aan de achterkant. Het gevolg: zonder dure reparatie kun je niet meer veilig de weg op.

In veel gevallen worden (zeker wat oudere) auto’s met deze defecten daarom al snel economisch total loss verklaard. De waarde van de auto weegt vaak gewoonweg niet op tegen de reparatiekosten. Maar stel nu dat je dit meemaakt, wat dan? Verkopen lijkt de enige logische optie. Maar, hoeveel is mijn schadeauto waard dan?, vraag je je nu vast af. Het antwoord: dat ligt er aan hoe je hem verkoopt!

Kapotte auto laten ophalen door een sloopbedrijf
De meest voor de hand liggende optie is het inschakelen van de sloper. Dit is lekker makkelijk en brengt altijd nog wat geld op. De sloper komt met zijn takelwagen, geeft je een paar tientjes (als je geluk hebt, want het transport is niet gratis natuurlijk) en neemt de auto mee.  Hij haalt de nog bruikbare onderdelen uit de auto en de rest gaat naar de ijzerboer.

Verkopen via een schadeauto veiling
Wanneer het nog enigszins mogelijk is, moet je altijd proberen de auto in zijn geheel te verkopen. Zoals algemeen bekend is een machine namelijk meer waard dan de som van zijn onderdelen! Een koper vinden voor een kapotte auto is echter niet altijd even gemakkelijk. Wellicht is het interessant je schadeauto te verkopen op een online veiling. Als je geluk hebt kun je op deze manier een aardig bedrag krijgen voor je auto. Houd er wel rekening mee dat je ook de veiling moet betalen, en dat je nog aardig wat papierwerk in orde moet maken om dit goed te regelen.

Verkopen voor export
Om echter de maximale prijs te kunnen krijgen voor je defecte auto moet je hem verkopen voor export. Waarom? Dat is heel simpel: in het buitenland hoeft er veel minder van de waarde van je auto worden afgetrokken voor reparatie! Zeker in Oost-Europese landen zijn reparaties veel goedkoper dan hier. En dat scheelt echt heel veel. Wanneer je dus je auto verkoopt aan een gespecialiseerde schadeauto opkoper met een groot netwerk in onder andere Polen, Oekraïne en Rusland krijg je pas echt de beste waarde voor je schadeauto.

Ok, denk je nu, ik wil mijn auto met schade verkopen voor export, maar hoe? Dat gaat heel eenvoudig: surf naar onze website, laat je auto gratis en vrijblijvend taxeren, accepteer ons bod en ontvang het bedrag direct op je rekening! Vervolgens regelen wij de administratie en maken een afspraak om je kapotte auto (ook gratis!) op te halen. Ideaal toch?