ALBLASSERDAM – Tientallen kinderen hebben woensdagmiddag 12 september 2018 de poppenkastvoorstelling van Fritsie Duikelaar in winkelcentrum Makado in Alblasserdam bijgewoond. Poppenspeler Fritsie Duikelaar, die in het echt Ruud Zonneveld heet en uit Lisse komt, vermaakte de aanwezigen met drie voorstellingen. De kinderen werden actief betrokken bij de verhalen. De poppenkastvoorstellingen werden gegeven in het kader van de week van het Havenfestival. De hele week zijn er nog activiteiten in Alblasserdam.

De 61-jarige Ruud Zonneveld uit Lisse treedt al jaren op tijdens het Alblasserdamse havenfestival. Zijn carrière als poppenspeler startte ruim twintig jaar geleden. Zonneveld was toen postbode en op vakantie las hij een verhaal voor aan kinderen. Hij gebruikte daarbij verschillende stemmetjes. Dat viel zo in de smaak, dat Zonneveld niet veel later werd gevraagd om op te treden. Hij schafte voor 25 duizend gulden een bus en een poppenkast aan en had al snel de eerste klanten.

De zestiger begint en eindigt elke voorstelling vóór de poppenkast, zodat hij de kinderen kan meenemen in de fantasie van de poppenkastwereld. Hij laat daarbij zien dat zijn hand in de pop zit. Hierdoor durven ook kinderen die het wat eng vinden, zich mee te laten nemen in het verhaal.

Na de voorstellingen kregen de kinderen een gesponsord pakje drinken aangeboden.