NIEUW-LEKKERLAND – De politie heeft de 43-jarige Nieuw-Lekkerlander die woensdagavond 1 augustus 2018 een overvaller wist aan te houden, een bos bloemen overhandigd en nog eens extra gecomplimenteerd. Dat meldt wijkagent Gerco Gijsbers. De veertiger, die liever niet bij naam wordt genoemd, zag woensdag hoe een 15-jarige jongen uit Chinees Indisch Restaurant The Blue Lotus aan de Middelweg in Nieuw-Lekkerland rende. De man besefte direct dat er iets niet in de haak was en dat gevoel bleek later te kloppen. De man zag de overvaller van kleding wisselen en op een fiets stappen. De Lekkerlander zette de achtervolging in.
Bij de dierenweide aan de Planetenlaan reed de fietsende man de jongen klem. De vijftienjarige probeerde nog weg te rennen, maar hij kwam niet ver. De fitte Lekkerlander besloot de overvaller te tackelen en na een korte worsteling in de houdgreep te houden. Niet veel later kreeg hij hulp van omstanders en werd er 112 gebeld. “We kregen de verdachte op een presenteerblaadje aangeboden. Daar zijn we blij mee,” vertelde een politiewoordvoerder.

De spullen van de 15-jarige Maarsberger, die al jaren in Nieuw-Lekkerland verblijft, zijn door de politie in beslag genomen. Het gaat onder meer om een masker, een mes en een fiets.