NIEUW-LEKKERLAND – Een 15-jarige jongen uit Maarsbergen, al enige jaren verblijvend in Nieuw-Lekkerland, heeft woensdagavond 1 augustus 2018 rond 19.40 uur geprobeerd Chinees Indisch Restaurant The Blue Lotus aan de Middelweg in Nieuw-Lekkerland te overvallen. De tiener kwam volgens een ooggetuige met een groot mes in zijn hand, met ‘doktershandschoentje’ aan en met ‘anonymousmasker’ op zijn gezicht de zaak binnen. In het afhaalrestaurant waren op dat moment geen klanten.

De overvaller riep volgens een werknemer ‘iets onverstaanbaars’. Toen de werknemer zei dat de jongen geen grappen moest maken, ging de 15-jarige er als een speer vandoor. Zonder buit rende hij weg. Enkele tientallen meters verderop sprong hij op een damesfiets.

Achtervolging
Een passant zag de overvaller wegrennen bij The Blue Lotus en zette, zonder te weten wat er precies was voorgevallen, de achtervolging in. “Ik wist dat het mis was. Hij was duidelijk op de vlucht en niet aan het hardlopen,” vertelde de 43-jarige Nieuw-Lekkerlander die op de fiets achter de wegfietsende overvaller aanging.

Dubbele laag kleding
Onderweg gooide de 15-jarige wat spullen weg, waaronder zijn masker. Verder had de jongen twee lagen kleding aan. Onderweg probeerde hij zich te ontdoen van de eerste laag, zodat het signalement niet meer overeen zou komen met wat er vanuit het restaurant gemeld zou worden.

Aangehouden
De 43-jarige Lekkerlander kreeg de jongen op de Planetenlaan bij de dierenweide in Nieuw-Lekkerland te pakken. De man werkte de jongen naar de grond en hield hem na een korte worsteling in de houdgreep. Een groepje jongeren uit het Lekdorp schoot vervolgens te hulp. Niet veel later kon de gealarmeerde politie de overvaller in de boeien slaan en meenemen naar het bureau. De spullen van de Maarsberger, waaronder het masker, het mes en de fiets, zijn door de politie veiliggesteld en meegenomen. De alerte passant is door de agenten hartelijk bedankt voor zijn hulp.