ALBLASSERDAM – Op het Scheldeplein in Alblasserdam is deze week een nieuw kunstwerk geplaatst. Het werk heeft de naam ‘Scheldepleinschemerlamp’ gekregen. De naam is een verwijzing naar de ambitie van de gemeente om van het onlangs gerenoveerde plein een ‘huiskamer’ van Alblasserdam te maken. Het kunstwerk is 12 meter hoog en is ontworpen door Scheldepleinbewoners Carlo Lucas en Alice Blokland.

De productie is gedaan door IHC Architectural Fabrications uit Kinderdijk. Het kunstwerk wordt vrijdagavond 21 september 2018 om 21.00 uur officieel in gebruik genomen.

In het kunstwerk zal nog een lamp worden geplaatst. “Het kunstwerk is een artistieke schemerlamp. Het is kunstwerk met een verhaal. De rest van dat verhaal vertellen we in september,” aldus medeontwerper Carlo Lucas.

De plaatsing van het kunstwerk is onderdeel van de totale opknapbeurt van het Scheldeplein. Voor het hele project was zo’n 800.000 euro beschikbaar gesteld door de Alblasserdamse gemeenteraad. De kosten voor het nieuwe kunstwerk mochten maximaal 10.000 euro bedragen. Hoeveel de Scheldepleinschemerlamp uiteindelijk heeft gekost, is nog niet bekend. Daarover volgt later nog meer informatie.