shade structures by IHC Studio Metalix (Medium)KINDERDIJK – Op 4 april 2016 is tijdens een feestelijke ceremonie The Park in Las Vegas geopend. Onderdeel van dit park zijn zogenaamde ‘shade structures’ die zijn gemaakt door IHC Studio Metalix uit Kinderdijk: een onderdeel van Royal IHC, gespecialiseerd in stalen architectonische projecten.

Het ontwerp van dit MGM-park is van landschapsarchitect Jerry van Eyk van het kantoor !melk in New York en bevat in totaal 16 metalen structuren die in hoogte variëren van 15 tot 21 meter. De bouw van deze in Kinderdijk gemaakte constructies kostte 2.000 uur per stuk. Dit omvat het gehele maakproces, van staal snijden en voorbereiden tot aan lassen en monteren. De unieke stalen constructies hebben perforaties die zorgen voor een speelse schaduw op de grond.

Samen met het lichtplan resulteert dat in een indrukwekkend schouwspel. Door de scheepsbouwachtergrond van IHC heeft het de kennis die noodzakelijk was voor het staalwerk. De ervaring met grote gebogen constructies, 3D shaping en metal stretching maakte het bedrijf uit Kinderdijk een logische keuze voor dit project.

“Door de grootsheid van de elegante stalen constructies, gecombineerd met het licht dat gedurende de dag en de nacht verandert, wordt The Park een compleet nieuwe belevenis op de Las Vegas Strip. Als Nederlands bedrijf zijn we erg trots hieraan bij te dragen,” zegt Arjan Klijnsoon, Executive Director Shipbuilding van Royal IHC.

shade structures by IHC Studio Metalix (Medium)