ALBLASSERDAM – Een 33-jarige man uit Alblasserdam is deze week door de rechter veroordeeld tot vier weken cel. De Damdorper werd op 9 mei van dit jaar bij de Coop Supermarkt op het Scheldeplein betrapt op het stelen van vier blikjes bier en twee pakjes zalm. De eigenaar van de winkel zette na de diefstal direct de achtervolging in. Hij kreeg de verdachte te pakken en er volgde een worsteling. Daarbij verloor de winkeldief zijn jas met daarin zijn paspoort.

De verdachte rende daarna via de Lekstraat naar het Park Huis te Kinderdijk. Daar besefte hij zich dat het met een verloren paspoort niet veel zin meer had om nog verder te vluchten. Hij meldde zich bij de politie en werd meteen aangehouden.

De 33-jarige Alblasserdammer is al veel vaker veroordeeld voor allerlei strafbare feiten. In december kreeg de man nog een voorwaardelijke celstraf van twee weken voor het stelen van een fiets in Dordrecht. Dit hield in dat als de man binnen twee jaar opnieuw de fout in zou gaan, hij sowieso twee weken de cel in zou moeten.

De politierechter vond het, vanwege het feit dat meneer al zo vaak is veroordeeld, gepast om voor de nieuwe diefstal bij de Coop Supermarkt twee weken cel op te leggen. Daarnaast vonniste de rechter dat de eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf nu ten uitvoer gelegd moet worden. Dat houdt in dat de dertiger vier weken lang de gevangenis in moet.

De Damdorper heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Als hij dat niet doet, is de straf definitief.