ALBLASSERDAM – Een 32-jarige man uit Alblasserdam is donderdag 28 december 2017 door de rechtbank van Rotterdam veroordeeld voor het stelen van een fiets in Dordrecht. De man, die niet bij de behandeling van de zaak aanwezig was, werd bij verstek veroordeeld tot een geldboete van 300 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken met een proeftijd van twee jaar. Dit houdt in dat als de man binnen twee jaar opnieuw de fout ingaat, hij sowieso twee weken de cel in moet. Als hij zich gedraagt, merkt hij niets van het voorwaardelijke deel van de straf.

Said B. werd in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 september 2017 door de politie aangehouden in Dordrecht. Omstreeks 1.20 uur werd gemeld dat een man bezig was met het stelen van een fiets op de Adriaan van Altenastraat, nabij de Toulonselaan. De politie ging hierop direct ter plaatse en wist de Alblasserdammer op heterdaad te betrappen. De fietsendief, die eerder al werd veroordeeld voor soortgelijke en andere feiten, werd aangehouden en vervoerd naar het politiebureau.

De Damdorper heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Als hij dat niet doet, is de straf definitief.