ALBLASSERDAM – Supermarktketen Dirk heeft excuses aangeboden aan de ‘misbruikte’ medewerker van de winkel in Alblasserdam. Eerder vandaag was er ophef rondom de supermarktketen. In een video was te zien hoe een Dirk-medewerker buiten onkruid rondom het filiaal moest verwijderen. “We hebben kennis genomen van de video over een van onze medewerkers die buiten aan het werk is. Hierbij hebben wij helaas moeten constateren dat er onvoldoende rekening is gehouden met de warmte. Wij betreuren dit zeer en hebben het opgenomen met de leidinggevende in Alblasserdam om er voor te zorgen dat dit niet meer gebeurt. Tevens nemen wij contact op met de medewerker om onze excuses aan te bieden,” zo laat persvoorlichter Esther Kingma woensdagmiddag 18 juli 2018 weten.

Kingma vervolgt: “Deze meneer is een zeer gewaardeerde medewerker die al jarenlang voor ons actief is als vakkenvuller. De werkzaamheden van een vakkenvuller zijn divers en bevatten meer taken dan het bij- en aanvullen van de schappen in de winkel. Op momenten dat het rustiger in de winkel is, biedt dit ruimte voor al onze medewerkers om andere taken uit te voeren, waaronder taken om onze winkel aan de binnen- en buitenkant schoon te houden. Dirk van den Broek vindt het belangrijk om ook de omgeving van haar winkelpanden goed te onderhouden. Daarom wordt met enige regelmaat aan een medewerker gevraagd om afval en onkruid te verwijderen rondom de winkel.”