ALBLASSERDAM – Een 87-jarige vrouw uit Alblasserdam werd op Goede Vrijdag, 30 maart 2018, slachtoffer van een inbraak in haar aanleunwoning bij de Alblashof. Bijna al haar gouden sieraden, inclusief de gouden ring van haar net overleden man, werden weggehaald. Na anderhalve maand tijd zit mevrouw nog steeds erg met de inbraak. Dagelijks gaat zij naar haar brievenbus om te voelen of de gestolen spullen misschien terug gelegd zijn. In een poging om het incident van haar af te schrijven, schreef zij midden in de nacht een briefje aan de onbekende persoon die de spullen heeft gestolen.

Briefje
Op het briefje is te lezen: “Goede Vrijdag, 30 maart. ’s Morgens, toen ik naar de kerk was, is er ingebroken in m’n huis. Alles wat zo’n grote waarde voor me had, is meegenomen. Ook de trouwring van m’n man die pas overleden was. Heb je van deze daad spijt? Leg het terug in m’n brievenbus of iets dergelijks. Wat zou ik je hier dankbaar voor wezen. Een bedroefde vrouw. Alblasserdam.”

Dader
Mevrouw, die liever niet met naam genoemd wordt in het artikel, had al een zware periode achter de rug. Haar man overleed, zelf werd zij ernstig ziek en ze moest verplicht verhuizen. “En dan stelen ze ook nog m’n spullen,” vertelt de oude Alblasserdamse. Wie de spullen heeft gestolen, is nog steeds onbekend. Mevrouw vertelt: “De politie heeft ontzettend veel voor me gedaan. Ze hebben alles onderzocht, maar hebben geen dader kunnen vinden. Ik was een uurtje naar de kerk, beneden in de Alblashof. Toen ik terugkwam hoorde ik wel wat geluiden, maar ik heb niets gezien. De politie denkt dat iemand met een loper naar binnen is gegaan en dat diegene is vertrokken nadat ik net thuis was gekomen. Je zou haast denken dat diegene wist dat ik op dat moment naar de kerk zou gaan.”

Allemaal herinneringen
De 87-jarige hoopt dat de dief of dievegge spijt krijgt en de spullen terug komt brengen. “Het heeft heel veel waarde voor me. Het zijn allemaal gedachten, allemaal herinneringen. Ik kom hier zelf niet meer uit. Alles wat ik in bezit had aan gouden spulletjes is weg. De trouwring van m’n man vind ik het ergst. Ik hoop dat degene die dit heeft gedaan de spullen terugbrengt. Het mag in de brievenbus, maar het mag ook langs gebracht worden. Degene die het weggehaald heeft, weet waar het thuis hoort.”

18 april 1949
In de trouwring van de overleden man staat een naam en de datum ‘18 april 1949’. Tips over de inbraak zijn uiteraard ook nog welkom bij de politie via het nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.