ALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdag 8 mei 2018 in een pand aan de Ohmweg in Alblasserdam hennepkwekerijen in twee vrachtwagens ontdekt. Bij de politie was een tip binnengekomen dat er mogelijk hennep geteeld werd in het pand. Een slotenmaker maakte dinsdag een raam open en ging via een handstand naar binnen. Onder leiding van een aantal rechercheurs werd vervolgens het bedrijfspand betreden en daar werden twee vrachtwagens aangetroffen. Toen de voertuigen geopend werden, bleken daar hennepkwekerijen in verstopt te zitten. In het totaal stonden er enkele honderden hennepplanten.

Besloten werd om de vrachtwagens inclusief lading weg te laten slepen. Na een urenlange operatie lukte het om de beide wagens uit de loods te trekken en onder politiebegeleiding naar Capelle aan den IJssel te rijden. De hennepkwekerijen zullen daar vernietigd worden. De vrachtwagens zijn in beslag genomen. Of deze van diefstal afkomstig waren, kon de politie dinsdag nog niet vertellen. Wel bleek de stroom in het pand te zijn afgetapt en leek er ook iets mis te zijn met de watermeter.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er nog geen personen zijn aangehouden.