OUD-ALBLAS – De vijf maanden oude hond Boris uit Alblasserdam, die sinds maandag 23 april 2018 werd vermist, is woensdagmiddag 25 april in de polder bij de Grote Nes in Oud-Alblas aangetroffen. De pup was maandag ergens van geschrokken in de Von Lindernstraat in Alblasserdam en was voor het laatst rennend over de Oude Torenbrug gezien. Overal werd naar de hond gezocht. Via sociale media werden opsporingsberichten honderden keren gedeeld en er werd een speurhond ingezet, maar nergens was een spoor van Boris te vinden.

Aan het begin van de middag zijn twee vrouwen bij de Grote Nes in Oud-Alblas honden uit aan het laten en aan het geocachen. Zij zien langs de rand van het eiland een hond lopen en herkennen het dier uit het artikel op Alblasserdamsnieuws.nl. Eén van hen belt de redactie van Alblasserdamsnieuws en niet veel later is de baas van Boris ingeseind en onderweg naar de Grote Nes.

Na een wandeling door het weiland, blijkt het inderdaad de vermiste pup te zijn die op takken langs de sloot zit. De dolgelukkige baas weet zijn pup snel te pakken en aan te lijnen. De vinders worden hartelijk bedankt en de hongerige Boris, die twee dagen van huis is geweest, krijgt stukken leverworst toegestopt en vertrekt daarna met zijn baas naar huis.