ALBLASSERDAM – Het bakje van een hoogwerker is woensdagmiddag 25 april 2018 dwars door de wand van de loods van Coatinc aan de Edisonweg in Alblasserdam gezakt. Van de loods worden de dakplaten vernieuwd en beter vastgezet, naar aanleiding van rondvliegende dakplaten eerder dit jaar tijdens stormachtig weer. Tijdens het laten zakken van de hoogwerker, kwam het bakje tegen de loods aan en zakte door de wand. Niemand raakte gewond. Aan het einde van de middag kwam een grote kraan ter plaatse om de hoogwerker, die vanwege zijn positie, niet meer bediend kon worden iets op te tillen.

Daarbij zakte het bakje helemaal door de wand en was de spanning eraf. Niet veel later kon de hoogwerker weer bediend en ingeklapt worden. Tijdens de werkzaamheden werd het verkeer op de Edisonweg door medewerkers van Coatinc in goede banen geleid.

Of het ongeval het resultaat is van een technische storing of menselijk fout, wordt nog uitgezocht.