Vannacht een aantal foto’s gemaakt van bekendere plekken in Alblasserdam.

Basisschool Het Palet aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam.

De vier windstreken/ vier windrichtingen op de rotonde bij de Randweg / Plantageweg in Alblasserdam. Dit kunstwerk refereert aan de scheepvaarthistorie van Alblasserdam. In deze plaats zijn in het verleden veel zeilschepen gebouwd. Ook verwijst het kunstwerk naar de ligging van het kruispunt met zijwegen die in de richting van de vier windstreken liggen. Het kunstwerk staat er sinds 2000 en is een werk van kunstenares Marry Teeuwen.

De Badtasflat aan de Blokweerweg in Alblasserdam. In 1982 schilderde kunstenaar Raymond Koop(66), in opdracht van de gemeente, een badtas van ruim tien bij tien meter op de zijkant van het gebouw. Hij deed dit samen met Teus van Kooten, Thomas Ankum en Kees C. den Boef.

De brandweerkazerne op de Dam in Alblasserdam.

De Klinkers op de Dam in Alblasserdam. Er zijn bij dit kunstwerk vier beroepen te zien uit de scheepsbouw. Namelijk: Klinker, aanhouder, nagelheter en ponser. Dit kunstwerk is een geschenk van de Rabobank aan de gemeente Alblasserdam, onthuld op 10 april 1986 door staatssecretaris G.P. Brokx.

Het gemeentehuis van Alblasserdam.

Het kunstwerk Gestrekt vooruit/ Zo Hoog in de Van Eesterensingel in Alblasserdam. Dit is een bronzen beeld van vrouwenfiguur met gestrekte armen en benen, dat het niveau van N.A.P. aanduidt. Het beeld werd in 2006 onthuld door wethouder Ad Cardon.

Landvast aan de Haven in Alblasserdam.

Restaurant Le Barrage op de Dam in Alblasserdam.

Het politiebureau van Alblasserdam aan de Goudsbloemstraat.

Het Raadhuisplein.

Het sluishuisje op de Dam.

Omleidingen in Alblasserdam.

Watersportvereniging in de Haven van Alblasserdam.