ALBLASSERDAM – De Week van het Openbaar Onderwijs in Alblasserdam is deze week afgesloten met een groot muzikaal spektakel in sporthal Blokweer. Zo’n 550 kinderen van de basisscholen Het Palet en ’t Nokkenwiel en van Wasko BSO traden gezamenlijk op onder leiding van ‘Fort van de Verbeelding’. Enkele honderden ouders genoten vanaf de tribune van het muzikale festijn. Ook de wethouder Dorien Zandvliet en Arjan Kraijo waren aanwezig.

Als voorbereiding op de uitvoering hebben alle leerlingen van ’t Nokkenwiel en Het Palet in de week van 19 tot en met 23 maart deel genomen aan lessen van “Fort van de Verbeelding”. Deze organisatie heeft in iedere klas workshops gegeven over onder andere het maken van muziek(instrumenten) en het opzetten van tekst voor een rap.

Ook had iedere leerling een shaker gemaakt van een blikje en rijst zodat ieder kind kon deelnemen aan het grote “schoolorkest”. Dit is geheel in lijn met een van de belangrijkste kenmerken van het openbaar onderwijs: Toegankelijk voor ieder kind. Het thema van dit jaar was ‘samen’.