ALBLASSERDAM – De politie heeft zaterdag 17 februari 2018 in Alblasserdam een grote controle gehouden in het kader van het Donkere Dagen Offensief (DDO), gericht op inbrekers en ander gespuis. De agenten van basisteam Drechtsteden Buiten, de wijkagenten, het Team Verkeer Rotterdam en de Vreemdelingenpolitie deden mee aan de controle.

ANPR
In de middag- en de avonduren werd het verkeer op De Helling, de Edisonweg en de A15 gecontroleerd. Naast gebruik van het ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) systeem van de politie werden ook steekproefsgewijs bestuurders langs de kant gezet en gecontroleerd op personalia, woonplaats en antecedenten. Hoewel diverse mensen melding maakten van een snelheidscontrole, is er zaterdag niet op snelheid gecontroleerd. De ANPR-camera’s scanden alleen kentekenplaten en gaven in een aantal gevallen een ‘hit’.

Wrakkenplaats
Ongeveer 175 voertuigen zijn door de agenten gecontroleerd op een afzonderlijk ingerichte controleplek op de Wrakkenplaats naast De Helling in Alblasserdam. Ook zijn veel bestuurders geïnformeerd en gewezen op het doel van de controle en de Donkere Dagen periode zelf.

Boetes
Er werden geen aanhoudingen verricht. Wel werden er diverse processen-verbaal uitgeschreven. Zo kreeg iemand een boete voor het rijden met ingevorderd rijbewijs. Een ander kreeg een prent voor het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs. Ook zijn er op basis van de politiecontrole diverse registraties en/of aandachtvestigingen in het politiesysteem opgemaakt.

Donkere Dagen
Tijdens de donkere dagen, in de periode oktober tot en met maart, houdt de politie vaker plaatselijk acties om inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden en op te sporen en zo High Impact Crimes (HIC) en Mobiel Banditisme tegen te gaan.