ALBLASSERDAM – De podiumwagen van De Haan uit Alblasserdam is afgelopen week flink beschadigd geraakt tijdens het stormachtige weer. Burgemeester Jaap Paans doet maandag 22 januari 2018 een oproep tot behoud van de wagen die gebruikt wordt bij veel Alblasserdamse evenementen. “Wat ’n verdriet: één van Damdorps bekendste ‘Hanen’ heeft stormschade. Gezocht: vakmensen die willen helpen met herstel & behoud podiumwagen,” schrijft Paans op Twitter. De podiumwagen is beschikbaar voor goede doelen en wordt onder meer gebruikt tijdens Koningsdag, Paardenmarkt en het Havenfestival in Alblasserdam. Ook maken diverse scholen gebruik van de wagen. 

De aanhanger raakte afgelopen week nagenoeg onbruikbaar. Bert de Haan, gepensioneerde beheerder van de wagen vertelt: “Het ding stond voor reparatie op het Nieuwland Parc in Alblasserdam, naast de containerterminal. Toen begon de storm en werd de aanhanger gegrepen door de wind. De wagen knalde tegen een tanktrailer van OTT en is daardoor min of meer total loss geraakt.”

Burgemeester Paans ziet graag dat de podiumwagen behouden blijft en roept daarom vakmensen op om te helpen bij de reparatie. Ook eventuele donaties zijn welkom. Aanmeldingen en suggesties kunnen gestuurd worden naar Bert de Haan via bert@consultrans.nl of via 0654286660.