ALBLASSERDAM – Net voor de verkeerslichten onderaan de Brug over de Noord bij Alblasserdam (N915), ter hoogte van De Helling, zijn woensdagavond 20 december 2017 drie personenauto’s op elkaar gebotst. Eén van de vijf betrokken personen had last van zijn nek en werd nagekeken door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet meer naar het ziekenhuis. Twee auto’s raakten dusdanig beschadigd, dat ze door een bergingsauto van de weg werden gehaald.

Het ongeval gebeurde aan het begin van de avond. Een automobiliste uit Alblasserdam wilde remmen, omdat het verkeerslicht richting het Damdorp op rood stond. “Maar op de één of andere manier remde de auto niet meer,” vertelde de bestuurster. De auto botste tegen de voorligger. Deze voorligger botste vervolgens weer op de auto die daarvoor stond.

Wie welke schade betaalt, zal door de verzekeringsmaatschappijen geregeld worden.

Foto’s: William van de Pol en Peter Stam.