KINDERDIJK – Adri Stam (90) en Corrie Stam – Van Vliet (88) uit Kinderdijk zijn deze week 65 jaar getrouwd. Burgemeester Dirk van der Borg van Molenwaard ging vrijdag 3 november 2017, samen met zijn echtgenote, op felicitatiebezoek bij het briljanten echtpaar en overhandigde een cadeau. Dit gebeurde in verpleeghuis Salem in Ridderkerk, waar mevrouw Stam sinds februari woont.

Meneer en mevrouw Stam leerden elkaar kennen op de basisschool. Later kwamen de twee elkaar weer tegen in Kinderdijk. “Dat was tijdens het bezorgen van brood. Corrie diende bij een mevrouw in Kinderdijk en nam het brood van me aan. En van het één kwam het ander,” aldus meneer Stam.

Bakker
Reeds op jonge leeftijd beoefende de heer Stam het bakkersvak in de bakkerij van zijn vader die hij later van hem overnam. De Kinderdijker hielp tot drie jaar geleden graag nog een handje mee in de bakkerij. Stam: “Op mijn 87e heb ik een hartinfarct gehad en ben toen gestopt met bakken.”

Molenaar
Verder maalde meneer Stam tientallen jaren op diverse molens in Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland. Sinds 1972 is hij ouderling in de Oud Gereformeerde Gemeente te Kinderdijk. De bruid die in 1928 in Nieuw-Lekkerland het levenslicht zag, werkte voor haar huwelijk in de huishouding. Zij beleefde als gediplomeerd coupeuse veel plezier aan het naaien van kleding. Hoewel haar grote gezin veel aandacht vroeg, zag ze kans om de versgebakken waar in de bakkerswinkel aan de man te brengen.

Kinderen
Het echtpaar heeft negen kinderen, 46 kleinkinderen en 80 achterkleinkinderen. Terugblikkend op de afgelopen 65 jaar vertelt meneer Stam: “Het is als een schim voorbijgevlogen. We mogen de Heere danken voor Zijn weldaden, dat we nog samen zijn èn ons verstand nog hebben.”