ALBLASSERDAM- Zo’n vijftig senioren hebben dinsdagmiddag 10 oktober 2017 gezamenlijk geluncht in de winkel Albert Heijn in het Makado in Alblasserdam. De ouderen zaten aan één lange tafel die was opgesteld in één van de paden van de winkel. De ouderen, met name bewoners van seniorencomplex Het Anker, werden bediend door het personeel van de supermarkt. Broodjes, beleg, koffie, thee, sap… alles was ruimschoots voorradig.

Albert Heijn organiseerde de lunch, in samenwerking met de Stichting Welzijn Alblasserdam(SWA), in het kader van de Nationale Ouderendag en de Week tegen Eenzaamheid. De SWA werd benaderd vanwege haar netwerk en om Albert Heijn te ondersteunen bij het uitnodigen van de doelgroep.

Bewustwording
Tijdens de lunch gingen medewerkers van de SWA met de aanwezigen in gesprek over eenzaamheid. Leroy Benschop van de SWA vertelde: “Mensen die eenzaam zijn, zullen hier niet zo snel naartoe komen. Het gaat ons vandaag om de bewustwording van eenzaamheid onder ouderen, zodat eenzaamheid makkelijker wordt herkend. Wie weet zijn er ouderen, die hun eenzame buurvrouw of buurman uitnodigen om mee te doen met activiteiten.”

Bedankt
Na de lunch bedankte Maya Diredja, één van de ouderen, het personeel van Albert Heijn voor de gastvrijheid. Mevrouw Diredja overhandigde een bedankkaart aan organisator en assistent supermarktmanager Lisette van Sinttruije van Albert Heijn.