Brandweer haalt zwemmend veulen uit sloot in Alblasserdam

ALBLASSERDAM – De brandweer heeft zaterdag 7 oktober 2017 een zwemmend veulen op de kant getrokken bij de Molenkade in Alblasserdam. Het zes maanden oude paard, dat drie weken geleden ook al te water ging, werd even na 07.00 uur ontdekt door een jager. De brandweer kwam ter plaatse om het dier uit het water te halen. ‘Sterre’ had daar blijkbaar niet veel zin in, want liep tientallen meters heen en weer door de sloot. Uiteindelijk kon het dier met brandslangen en een touw gevangen worden. Het veulen bleef ongedeerd.

 

14 reacties

 1. dat beestje had gewoon zin in een zwemtochtje en dan wordt je weer uit het water gehaald, flauw hoor.

 2. Ik zeg; de rekening naar de eigenaar van dit paard! Misschien leert
  de eigenaar hiervan.

 3. Geweldig gedaan door de brandweerlieden. Wel jammer dat ze hiervoor hun vrije zaterdag voor moeten opgeven omdat de eigenaar van dit veulen geen maatregelen neemt om dit te voorkomen.

 4. Ai.. Veulen met een identiteitscrisis!
  ‘t Beestje denkt een zeepaardje te zijn… 😉

 5. Kwik (v kwek&kwak)jij mag de rekening ook betalen hoor!!!!!!!!!!!!
  Wie heeft er nou geen verstand?

 6. Sterre zwom duidelijk richting de molens. Wat is er mis mee dat het beestje ook eens een kijkje wilde nemen bij Neerlands grote toeristenattractie? Of misschien wilde ze op de foto met een horde Japanners? (grapje, grapje) 😉

 7. Misschien moet de brandweer beschikken over een transportabele loopplank die ze van de kant in het water kunnen laten zakken. Maar als het paard er geen zin in heeft om uit het water te komen, helpt ook dat niet.

 8. Wat ziet dat er amateuristisch uit! De Alblasser brandweer helden waren pas goed in dit werk! En inderdaad moet de eigenaar dit betalen! Het is vam de zotte dat zoiets uit een potje betaalt word waar ook Jip aan betaalt heeft!

 9. Jip bedankt voor het sponsoren. Volgende keer maken we als het nodig is graag weer gebruik van jou gulle giften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *