Brandweer trekt veulen uit sloot bij Molenkade in Alblasserdam

ALBLASSERDAM – Een veulen is maandagavond 18 september 2017 te water geraakt nabij de Molenkade / Blokweersche Kade in Alblasserdam. Het dier van vijf maanden oud gleed in een sloot en kon er  niet meer op eigen kracht uitkomen. De brandweer van Alblasserdam en de brandweer van Nieuw-Lekkerland kwamen ter plaatse voor hulp. Binnen enkele minuten hadden de vrijwilligers ‘Sterre’ op het droge. Het veulen is, voor zover bekend, niet gewond geraakt.

 

 

Brandweer Alblasserdam heeft sinds vandaag nieuwe helmen. De zwarte helmen zijn ingewisseld voor gele exemplaren.

5 reacties

  1. @Achmed; nou nee, het is niet persé verboden voor veulens om in een sloot te badderen, maar als ze er zelf niet uit kunnen komen dan is dat toch erg ongezond voor het beestje… Ben blij dat het veulen gered is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *