ALBLASSERDAM – De 21e Rabo Clubkasrun die dinsdagavond 12 september 2017 in het centrum van Alblasserdam werd gehouden, heeft ongeveer 3.000 euro opgeleverd. Het geld is bestemd voor de clubkas van de verenigingen in Alblasserdam. Iedere gelopen ronde van 2,5 kilometer leverde 1,50 euro op. In het totaal deden er 930 mensen mee aan de jaarlijkse run. Dat zijn er tachtig meer dan vorig jaar. De groei zat volledig bij de jeugd, die een uur eerder van start ging dan de 15plussers.

De leden van CKC Kinderdijk haalden met zo’n 150 lopers bijna 500 euro het meeste geld op. Ook vv De Alblas en vv Alblasserdam presteerden goed en haalden allebei zo’n 450 euro op. Gymnastiekvereniging KDO kwam met 125 deelnemers op de vierde plek.

Het loopevenement werd georganiseerd door de Rabobank Drechtsteden in samenwerking met de Alblasserdamse atletiekvereniging AAA en is onderdeel van het Havenfestival dat maandag van start is gegaan in Alblasserdam. Het programma voor de rest van de week, is hier te bekijken.

De gastvrije volleybalvereniging Smash’66 voorzag alle deelnemers van een glaasje limonade. “Mensen zijn bij ons altijd welkom om eens mee te trainen,” zo laat de club weten. Meer informatie is te vinden op www.smash66.nl Foto: Smash’66.