ALBLASSERDAM – Zaterdag 2 september 2017 is Scouting Alblasserdam gestart met het nieuwe seizoen.  Alle onderdelen zijn na de vakantie weer begonnen. Traditiegetrouw is een van de eerste opkomsten van het nieuwe seizoen ook het moment dat het overvliegen plaatsvindt. Bij het overvliegen gaan de oudste leden van een onderdeel naar de volgende groep. De bevers naar de welpen, de welpen naar de scouts, de scouts naar de explorers en de explorers naar de rovers en leiding.

Met touwen die over de sloot naast het Fort zijn gespannen moeten de leden proberen de overkant te halen. Voordat de leden gingen overvliegen werd  met alle leden stilgestaan bij het overlijden van Martijn en Kimberley. Met het doorgeven van bloemen door de hele groep en uiteindelijk door de rovers over de sloot, werden zij symbolisch overgevlogen.

Daarna werden de bevers door de leiding over de sloot getild. In totaal gingen 10 bevers naar de overkant van de sloot. De welpen moesten zichzelf over de touwen zien de redden, maar niet veel van hen kwamen met droge voeten aan de overkant. De scouts die overvlogen kregen een nat pak. De explorers gingen met 5 explorers tegelijk over. Zij hadden gezorgd voor badmutsen en zwembandjes. Met veel lol bereikten ze uiteindelijk zwemmend de overkant.

Volgende week hebben alle onderdelen weer hun reguliere opkomsten.