ALBLASSERDAM – In België zijn maandag 7 augustus 2017 twee leden van de Alblasserdamse scouting om het leven gekomen. Het gaat om de 28-jarige Martijn Scheepers uit Alblasserdam en de 21-jarige Kimberley Capelle uit Nieuw-Lekkerland. Dat meldt de Belgische website dhnet.be. Het ongeval gebeurde in de ochtend op de N89 tussen Samrée en La Roche-en-Ardenne. Martijn en Kimberley zaten samen met twee andere personen in een auto en kwamen in botsing met een busje. Ze overleden ter plekke.

De bestuurster en een vierde inzittende van de auto (19 en 20 jaar), ook allebei lid van de Alblassserdamse scouting, raakten gewond en zijn per helikopter naar het Universitair Ziekenhuis in Luik gebracht. Zij zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

Een inzittende van het busje raakte lichtgewond.De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden.

Wethouder Peter Verheij laat namens het gemeentebestuur van Alblasserdam mee te leven: “Het gemeentebestuur leeft mee met de families, vrienden en scouting en wenst hen heel veel sterkte in dit verlies,” schrijft Verheij.

De scouting van Alblasserdam laat via haar website weten: “Deze afschuwelijke gebeurtenis raakt ons als scouts zeer en ons verdriet is groot. Wij leven mee met de familie en vrienden die dit vreselijke verlies moeten verwerken. Wij wensen hen veel sterkte toe.”