ALBLASSERDAM – Een vrachtwagen is maandag 28 augustus 2017 flink beschadigd geraakt na een aanrijding met één van de stalen paaltjes op het industrieterrein in Alblasserdam. De chauffeur (36 jaar ervaring) wilde lossen bij één van de bedrijven aan de Wattstraat en kwam daarbij in botsing met het paaltje. Er ontstond schade aan de as van de aanhanger, aan de bumper, de band en de velg. De schade loopt in de duizenden euro’s. “De chauffeur is er goed ziek van,” laat een betrokkene weten.

In de afgelopen maanden raakten voertuigen op het industrieterrein voor tienduizenden euro’s beschadigd. De zestien stalen palen werden in december 2016 voor 17.000 euro neergezet op het industrieterrein bij de Wattstraat en de Edisonweg. Terwijl men nog bezig was met het plaatsen van de palen, raakten al vier palen beschadigd door vrachtwagens. In de maanden die volgende, raakten nog meer palen en voertuigen beschadigd. In april belandde een vrachtwagen óp de paal. Medewerkers van een transportbedrijf waren urenlang bezig om de vrachtwagen van de weg te krijgen. Het voertuig kwam na de aanrijding namelijk met de onderkant klem te zitten op een stuk beton. Nadat de diesel uit de tank was gepompt, werd de vrachtwagen met een shovel omhoog getild. Vervolgens kon het betonblok eronder vandaan gesleept worden en kon de vrachtwagen de plaats van het ongeval verlaten.

Deze maand kwamen de paaltjes opnieuw in het nieuws, nadat ‘transportridder’ Adri Maat ervoor pleitte om de palen per direct weg te halen. Maat vertelde: “Het bedrijventerrein Vinkenwaard moet goed toegankelijk blijven voor het vrachtverkeer, dit is voor groot belang voor de daar gevestigde bedrijven, maar ook voor klanten die de bedrijven bezoeken. Ik zie het als een totale verkeerde inschatting van de gemeente en dat het van de gemeente niet de bedoeling is geweest om door de plaatsing van deze palen zoveel schade te berokkenen. Mijn advies is om per direct de palen te verwijderen. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.”

Of de gemeente iets aan de situatie gaat veranderen, is nog onduidelijk. Een woordvoerster van de gemeente Alblasserdam liet eerder al weten dat de heer Maat eerst zelf antwoord krijgt op die vraag in een persoonlijke gesprek.