ALBLASSERDAM – In een woning aan de West-Kinderdijk is woensdagavond 21 juni 2017 brand ontstaan in een keuken. De brand begon vermoedelijk bij een stopcontact nabij een oven en koelkast. De bewoner wist de brand zelf deels te blussen met een schuimblusser. Niet veel later kwam brandweer Alblasserdam met spoed ter plaatse. De brandweerlieden hebben een deel van de keuken weg moeten breken, om de smeulbrand volledig te kunnen doven.

Aan de keuken is flinke schade ontstaan. De stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners te helpen bij de afhandeling van de schade.

De brandweer schaalde de brand op naar ‘middelbrand’, in verband met de aflossing van de eerste ploeg en het ventileren van de woning van de buren. De aflossing van de eerste ploeg gebeurde vanwege de hitte eerder dan normaal. Met een bluspak aan, ademlucht op en een breekijzer en kettingzaag in de hand, was het voor de brandweerlieden een warme klus.