ALBLASSERDAM – Lions Alblasserwaard d’Egelantier organiseert op zaterdag 10 juni 2017 voor het vijfde jaar de Willem IV Rally. Guido Revet  van de serviceclub kijkt uit naar deze Rally die vanaf het Raadhuisplein in Alblasserdam gaat starten.

“Het is een professione­le tourrit  in wedstrijdverband, waarbij er echt wat wordt gevraagd van de rijvaardigheid en het samenwerkingsvermogen van bestuurder en navigator.  Het maakt niet uit of je hier wel of geen ervaring in hebt en ook niet met wat voor auto je komt. Het ultiem doel  is om vele nachtzoentjes te sparen voor het Ronald McDonald Huis in Rotterdam,” zo laat de organisatie weten.

De organisatie vervolgt: “Hoewel er natuurlijk op sportieve wijze om de eer op het hoogste podium wordt gestreden, heeft deze rally niets met topsnelheden, 4-wielspin of driften te maken. Het gaat deze dag volledig om de fun én vanzelfsprekend de fundraising. Aan de hand van een kleurrijk routeboek gaan de deelnemers van start in. Om de juiste route te vinden moest er soms flink gepuzzeld worden in het zogenoemde roadbook. De rally is professioneel van opzet en mede dankzij hoofdsponsor Volvo ook compleet verzorgd met lunch en diner.” Guido Revet van de serviceclub vertelt: “Dat hoort erbij: een mooie rit, leuke momenten en ontspanning. Het maakt het plaatje van de dag compleet.”

Uitzwaaien
Zaterdag 10 juni vanaf 10.00 zijn de deelnemende auto’s te bewonderen op het Raadhuisplein in Alblasserdam. Om 11.00 vlagt burgemeester Jaap Paans de eerste Rallyrijders af. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Nachtzoen
“Een nachtzoen, een knuffel, een verhaaltje voor het slapen gaan: die kleine dingen zijn van onschatbare waarde op momenten wanneer kinderen en ouders elkaar het hardste nodig hebben. In Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Erasmus MC-Sophia. Daarnaast worden veel zaken geregeld zoals bezoeken, vakanties en sport voor de kinderen en hun families. Vier jaar geleden hebben wij voor het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam gekozen om dit te koppelen aan de rally. De slagingskans van een evenement als dit is groter naarmate je een gro­tere regio hebt waaruit je deelnemers kunt zoeken. Een meer regionaal doel hoort daar dan ook bij,” verklaart Guido Revet. “Met andere acties ondersteunen we graag weer de lokale doelen.”

Doneren
Doneren van een nachtzoen is mogelijk via de website van de Lions Alblasserwaard d’ Egelantier http://www.lionsegelantier.nl/sponsor-doneer/, voor 35 euro per nachtzoen.