ALBLASSERDAM – Aanvankelijk zou in maart van dit jaar gestart worden met de renovatie van het Scheldeplein in Alblasserdam. De gemeenteraad van Alblasserdam stelde in november bijna 800.000 euro beschikbaar voor de flinke opknapbeurt. “Ik heb buiten werkzaamheden aan het groen aan de achterzijde nog niets gezien. Vanwaar deze vertraging?,” vroeg CDA-burgerraadslid André Groenendijk aan wethouder Peter Verheij tijdens de commissievergadering.

Verheij vertelde dat er in de uitwerking ‘iets vertraging’ was opgelopen: “Het was meer werk om het bestek richting de aannemers te brengen en het tweede is dat we bij het Scheldeplein een tank hebben aangetroffen in de grond. Een opslagtank. Deze tank ligt in de weg. Er zullen dus eerst opruimwerkzaamheden plaatsvinden. We bekijken nu van wie die tank is. Mogelijk is hij van een particulier.”

Over de reconstructiewerkzaamheden vertelde Verheij: “De bedoeling is dat we zo snel mogelijk na de zomer gaan starten en dat de werkzaamheden aan het eind van het jaar afgerond zijn.” De wethouder plaatste daar wel een voorbehoud bij. Hij meldde dat als de werkzaamheden hinderlijk zouden zijn voor de ondernemers / het winkelende publiek in de decemberperiode, de klus iets later wordt afgerond.

Foto: gemeente Alblasserdam.