ALBLASSERDAM – De Tour for Life-benefietavond plaats, die afgelopen zaterdag werd gehouden in de Alblasserdamse Havenkerk, heeft ruim duizend euro opgeleverd. Dat laat de organisatie weten. De benefietavond bestond uit een buffet met loterij en livemuziek. De Tour for Life is een fietstocht van Italië naar Rotterdam in acht dagen. Hierbij worden ruim 1.400 km en 18.000 hoogtemeters gefietst. Met de Tour for Life wordt geld opgehaald voor de Daniel den Hoed Stichting, dat succesvol kankeronderzoek en geavanceerde apparatuur financiert.

Team Samen Sterk gaat de Tour fietsen en bestaat uit Danny en Lisette Fiere en Miriam Teeuwssen. Frank en Ans Teeuwssen en Patrick Fiere zijn ploegbegeleiders van het team. Ilse Meijer en Sylvia Tukker zijn vrijwilliger bij de Tour for Life.
Sylvia Tukker, die samen met Ilse Meijer de benefietavond in Alblasserdam organiseerde, maakte onderstaand verslag.

“De benefietavond begon om 19.00 uur met een praatje over de avond, het goede doel (de Daniel den Hoed Stichting) en over team Samen Sterk, die de Tour for Life gaat fietsen.
Daarna startten we met eten. Een lopend buffet met voor-, hoofd- en nagerechten uit Italiaanse, Franse, Belgische en Nederlandse keuken (door deze landen gaat de Tour for Life).
Gerechten waren gemaakt door een aantal mensen uit de zaal, door het Huis -en Horeca Team van WoonCadans in Alblasserdam en door Van Pelt Delicatessen & Catering uit Dordrecht.
Ondertussen konden aanwezigen lootjes kopen voor de loterij die tussen het hoofd -en nagerecht plaats zou vinden.  Er zijn ontzettend veel lootjes verkocht en er waren vele mooie prijzen(pakketten) te winnen. Deze prijzen waren gesponsord door o.a. verschillende winkels uit Dordrecht. Zo’n 35 prijzen waren er te winnen, met voetbalkaarten voor Feyenoord als hoofdprijs (gesponsord)! Ook vertelde Danny Fiere (teamlid Samen Sterk) over zijn eerdere deelname aan de Tour for Life en zijn ervaringen hiervan.  Gedurende de avond was er live muziek aanwezig. Kasper van Blijderveen speelde piano en Sylvia Tukker verzorgde de zang. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond! De zaal was vol en de sfeer zat er goed in. Er zijn veel lootjes verkocht.  Het resultaat van de avond is een geweldige netto opbrengst van ruim €1.000,- en veel gezelligheid! Er kwamen veel positieve reacties op de avond.”

Linkje van de Samen Sterk-pagina op Facebook waar o.a. de foto’s en een video van de avond te vinden zijn: https://www.facebook.com/TeamSamenSterkTFL/

Foto’s: Milou van Zoest.