ALBLASSERDAM – Wie zou het leuk vinden om een keer bij vluchtelingen die in Alblasserdam wonen thuis te eten en hen daarna een keer zelf thuis uit te nodigen? Verschillende vluchtelingen hebben aangegeven dat ze het erg leuk zouden vinden om voor mensen in Alblasserdam te koken en om meer over Nederland(ers)te leren. Meer informatie is te verkrijgen SIHVA.nl.

Verder zijn er vluchtelingen, met name vanuit Syrië, die al wat langer in Alblasserdam wonen die behoefte hebben aan één op één oefenen van hun huiswerk en voorbereiden op examens. “Het gaat meestal om jonge mannen. Het is voor hen vaak heftig om vanuit hun wij-cultuur, zónder hun familie en gezin, in een vreemd land, zichzelf te moeten gaan redden. Er is meestal grote behoefte aan contact, gezelligheid, en onder hen vaak een sterke motivatie om de Nederlandse taal te leren,” zo laat de Stichting Interkerkelijke Hulp Vluchtelingen Alblasserdam weten. Wie meer informatie hierover wil, kan terecht op SIHVA.nl.