ALBLASSERDAM – Zaterdag 8 april 2017 wordt er op het Raadhuisplein in Alblasserdam weer de jaarlijkse Actiemarkt gehouden. Het doel van deze markt, met 120 kramen, is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor De Schutse, gehandicaptenzorg. “Afgelopen jaren was deze actiemarkt een groot succes en we hopen dat ook dit jaar heel veel mensen langs zullen komen om te kijken, te kopen, te eten en drinken, of even komen struinen over de rommelmarkt .Er zijn diverse activiteiten zoals rondje rijden in een Tesla, boomstammen (leren) stapelen met een hydraulische  kraan, sjoelen, knutselen en meer,” aldus organisator Alie van Zanten.

Gevarieerd aanbod
In  Alblasserdam en omgeving  zijn er boekjes verspreid met informatie over de markt en een puzzel (met dank aan de adverteerders) die ingeleverd kan worden.  Er is geprobeerd om een zeer gevarieerd aanbod van artikelen op de markt aan te bieden. Van Zanten: “Patat, hamburgers, shoarma, oliebollen en vis zijn maar enkele voorbeelden van wat er allemaal te eten is. Ook brocante voor in huis, kleding, hoeden, boeken, tupperware, bloemen en planten, groente en fruit, brood en banket zijn op de markt te vinden. Met 120 kramen aanbod is er zeker iets voor u bij.”

Rolstoelbus
De opbrengst van deze verkoping wordt besteed aan een nieuwe rolstoelbus voor een nieuw opgezette route. Deze bus kost met alle voorzieningen € 66.000,00 . Op de markt is de bus te bezichtigen. “We hopen dat we met elkaar er voor kunnen zorgen dat deze bus gaat rijden,” aldus Van Zanten.

Tijden
De markt start 8 april om 09.00 uur op het Raadhuisplein in Alblasserdam en is rond 15.30 uur afgelopen.