ALBLASSERDAM – Burgemeester Paans gaat woensdag 15 maart 2017 in gesprek met de twee horeca-exploitanten van The Abbey en ’t Stekje waar in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 maart 2017 vechtpartijen plaatsvonden. “Deze gesprekken vinden los van elkaar plaats, omdat het om twee aparte incidenten ging,” zo laat de gemeente in een persbericht weten.

Burgemeester Jaap Paans licht toe: “In afwachting van het definitieve rapport van de politie wil ik zelf in gesprek met de horeca-exploitanten om hoor en wederhoor toe te passen. Dit om meer inzicht krijgen wat zich die nacht heeft afgespeeld in de beide horecazaken en daarbuiten. Daarna bekijk ik samen met de exploitanten en de politie, welke maatregelen genomen moeten worden, want het is immers een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dat hebben we ook vastgelegd in het horecaconvenant. Tenslotte willen we allemaal dat we, nu en in de toekomst, veilig en gezellig uit kunnen gaan in Alblasserdam.”

In de nacht van vrijdag op zaterdag vonden flinke vechtpartijen plaats. Er raakten meerdere mensen gewond. Ook werden er auto’s vernield en werd er een vuurwapen, dan wel vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen op het parkeerterrein van Hotel Van Krimpen aan het Zuiderstek. Vermoedelijk werd dit wapen vanaf de Marineweg op het parkeerterrein gegooid.

De persvoorlichting van de politie zou zaterdag met meer informatie komen over de incidenten, maar is daar tot nu toe niet aan toegekomen. Dit heeft onder meer te maken met de ongeregeldheden die afgelopen weekeinde in Rotterdam plaatsvonden. De verwachting is dat er op een later moment alsnog meer informatie over de incidenten in het Damdorp wordt gedeeld. Zodra deze informatie bekend is, zal dat op deze site worden gepubliceerd.