ALBLASSERDAM – Het was in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 maart 2017 urenlang onrustig op de Dam in Alblasserdam, nadat in twee uitgaansgelegenheden vechtpartijen waren uitgebroken. Over en weer vielen er rake klappen. Meerdere mensen raakten gewond. Minstens één persoon raakte dusdanig gewond, dat hij in het ziekenhuis moest worden behandeld. Daarnaast werden auto’s bekogeld met voorwerpen, waardoor er minstens drie ruiten sneuvelden. Agenten kwamen met tien politievoertuigen met spoed ter plaatse om de boel te sussen.

Omdat er volgens één van de melders een vuurwapen was gezien, droegen agenten zware vesten.

Later op de avond werd op de parkeerplaats bij het Zuiderstek inderdaad een vuurwapen aangetroffen. Het wapen is door de politie veiliggesteld. Nader onderzoek moet uitwijzen om wat voor wapen het gaat en door wie het daar neergegooid is. “Voorlopig gaan we er vanuit dat het om een echt vuurwapen gaat,” zo laat een woordvoerder van de politie weten.

Voor zover nu bekend is, zijn er nog geen personen aangehouden.

De politie komt later op de dag met meer informatie.

De voorruit van een auto moest er aan geloven.