ALBLASSERDAM / NIEUW-LEKKERLAND – Twee mannen zijn deze week door de politierechter in Dordrecht veroordeeld voor rijden onder invloed van alcohol. De 31-jarige B. J. H. werd op 11 oktober 2016 in Nieuw-Lekkerland betrapt op rijden onder invloed, nadat hij met zijn auto was gecrasht. De man reed aan het begin van de avond vanuit Nieuw-Lekkerland richting Kinderdijk en belandde even na ‘Schoordijk’ met zijn voertuig op de andere weghelft. Vervolgens reed de man de berm in en botste tegen diverse verkeersborden en een lantaarnpaal. Door de aanrijding brak één van de wielen van de auto af.

Toen de politie arriveerde, bleek dat H. veel te veel had gedronken. De Pool werd in de boeien geslagen en overgebracht naar het politiebureau. De man had met een alcoholgehalte van 905 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht meer dan vier keer te veel gedronken.

Straf
De rechtbank veroordeelde H. tot een boete van 800 euro en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van twaalf maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Bob Sport
De andere veroordeelde drankrijder, de 40-jarige P. B. uit Alblasserdam, reed op 15 oktober 2016 door Alblasserdam in een bedrijfswagen. Hij werd tijdens een alcoholcontrole van de politie, in het kader van ‘Bob Sport’ langs de kant gezet. Een blaastest wees uit dat het alcoholgehalte van de man 845 microgram was, terwijl voor hem een maximum gold van 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht.

Uitspraak
De rechter veroordeelde Alblasserdammer tot een geldboete van 750 euro. Daarnaast werd zijn rijbewijs voor 8 maanden ingenomen.

Beide mannen hebben twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter. Doen zij dit niet, is de straf definitief.

Tekst en foto’s: Peter Stam.