img_4181-mediumALBLASSERDAM – Bij Sportpark Souburgh in Alblasserdam en voetbalvereniging De Zwerver in Kinderdijk zijn zaterdag 15 oktober 2016 alcoholcontroles gehouden. Dit in het kader van de campagne ‘BOB sport’. Twee bestuurders, waaronder een beginnend bestuurder, bleken zoveel alcohol te hebben genuttigd, dat hun rijbewijs werd ingevorderd.

Verder werden er zaterdag op de Edisonweg in Alblasserdam snelheidscontroles gehouden. Er werd gelaserd vanaf de Wensveenrotonde en even verderop, ter hoogte van De Haan, stond een flitsbus. In het totaal bleken meer dan 200 mensen de maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur te overschrijden. Deze bestuurders kunnen binnenkort een boete op de mat verwachten. De hoogst gemeten snelheid was tachtig kilometer per uur.

Tot slot werden er boetes uitgedeeld voor niet-handsfree bellen, het niet dragen van de gordel en het maken van geluidsoverlast door met autobanden te ‘spinnen’.

(Op de onderstaande foto’s staan géén ‘overtreders’. )

img_4181-medium

img_4179-medium img_4196-medium img_4198-medium img_4201-medium img_4207-medium img_4219-medium 20161015_172635-medium