ALBLASSERDAM – Op zaterdag 31 december 2016 organiseert Atletiekvereniging A.A.A. weer de jaarlijkse Alblasserbosloop. Dit is een loop dwars door het Alblasserbos voor prestatielopers en sportief wandelaars. Het parcours voert atleten over verharde bospaden en kan daarom gelopen worden op normale (hard)loopschoenen. Deze prestatieloop zal van start gaan om 11.00 uur in het Alblasserbos.

“Dit jaar organiseren we de loop voor de 32-ste keer. In al die keren hebben we van allerlei weersomstandigheden meegemaakt en heeft de loop allerlei lopers gekend. Zo was een paar jaar geleden de loop nog het toneel van een halve marathongroep die we aan het opstarten waren en in 2010 hebben we de loop een keer moeten afgelasten vanwege de hevige sneeuwval. Maar in alle gevallen kregen en krijgen de lopers een oliebol als ‘aandenken’,”aldus Freerk Visser, organisator en recent erelid van Atletiekvereniging AAA. Dit jaar is het voor het eerst dat de oliebollen vers worden gebakken bij het clubhuis.

Parcours: Er zijn twee parcoursen uitgezet over verharde looppaden. Parkoers 1: 1250 meter (1 ronde) Parkoers 2: 3200 meter ( 4 ronden) De maximaal te lopen afstand is 12,8 km.

Inschrijven
Inschrijven voor de Alblasserbosloop kan tot 15 minuten voor de start op sportpark Souburgh in Alblasserdam in het wedstrijdsecretariaat van de atletiekvereniging. Inschrijfgeld: Volwassenen € 4,00 Jeugd: € 2,50