lampionnen-mediumNIEUW-LEKKERLAND – Op zaterdag 10 december 2016 hoopt interkerkelijke organisatie Keerpunt een lichtjesfeest te organiseren in Nieuw-Lekkerland. Alle kinderen die het leuk vinden om mee te doen, zijn van harte uitgenodigd. De tocht gaat om 18.30 uur van start op de parkeerplaats achter de Maranathakerk aan de Mattenbies in Nieuw-Lekkerland. Daarvandaan gaat de groep met lampionnen in de hand een ronde bij ’t Waellant lopen.

Lampion
Deelnemers mogen een eigen lampion meenemen. Wie er geen een heeft, krijgt een lampion van Keerpunt. Na afloop van de lampionnenoptocht is er voor iedereen nog wat warms te drinken en zal kinderkoor de Parels enkele kerstliedjes zingen. Ook zal er een poppenkastvoorstelling gehouden worden. Bij slecht weer vindt dit festijn in de Maranathakerk plaats.

Kerstmarkt
Ook aan de volwassenen is gedacht. Binnen in de kerk wordt een kerstmarkt gehouden, waar allerlei leuke thema-artikelen te koop zijn. Variërend van decoratie voor in huis, tot gehaakte sleutelhangers, tot zelfgemaakte vogelhuisjes, broodplanken en voedertafels. Ook handgemaakte producten uit Malawi zullen hier te koop zijn en vanzelfsprekend staat er koffie met wat lekkers klaar. De markt duurt van 17:30 tot ongeveer 21:30.

Malawi
De markt wordt georganiseerd door de jongeren van het Diaconaal Jongerenproject die komende zomer 2017 hopen af te reizen naar Malawi, om hier een gemeenschapshuis te bouwen voor de lokale bevolking. Dit gemeenschapshuis zal gebruikt worden voor gebedssamenkomsten en andere diverse gemeenschappelijke activiteiten; bijvoorbeeld het geven van trainingen of instructies. Het gebouw is het eerste openbare gebouw in die omgeving en draagt daarmee ook bij aan verdere ontwikkeling van de gemeenschap. Daarnaast willen zij voor de kinderen die in het dorp wonen een speciaal kinderprogramma met leuke activiteiten organiseren.

lampionnen-medium